Det här med sociala medier

Man pratar ju mycket om sociala medier idag, twitter, facebook och bloggar. Men inte tycker jag att de är så sociala. Hemma hos oss ser det ut som det säkert gör hos de flesta. Alla sitter okontaktbara med var sin dator och är sociala på nätet. Det är samma sak är det på jobbet. ”Du jag har inte tid att fika, jag måste kolla min facebook” eller ”jag fick en länk till Youtube som jag måste kolla”.

Facebook har blivit det som lyktstolpen är för hunden. Det är kul att gå dit och lukta och se om någon varit där, om det är något nytt. Ju oftare desto bättre. Jag har fått en helt annan förståelse för vår hund, som numera får lukta så länge hon vill, vid varje lyktstolpe. Sociala medier är viktiga även för hundar. Och vem vill känna ett ryck i kopplet varje gång man är inne för länge på Facebook?

Kommentarer