Lite sommarminnen

Sommaren gick fort och inget hann man skriva på bloggen eller hemsidan. Sommaren innehöll för min del husbygge. Det var faktiskt rätt kul för en gammal snickare att få hålla i hammaren igen.

Jag tänkte inte lägga upp några nya bilder från Tallnäset utan lite äldre bilder, som vi hittade hemma hos mamma. Mamma som i våras ramlade hemma och bröt några ben i axeln, som fick en liten hjärtinfarkt, sen fick en stroke och fick lov att flytta till Sköndals vårdhem. Då vi började rensa i hennes lägenhet hittade vi en hel del gamla bilder, som jag lägger upp här.


Här en bild från Tallnäset i slutet av 50-talet möjligtvis kan det vara 1960. Nere vid Berglundas strand. Mannen i keps som röker pipa är min morfar, Karl Mäler. Kvinnan ovanför längst till vänster är mormor, Henny, bredvid mormor är mamma. Kvinnan i prickigt är min farmor Lis, på Tallnäset på besök. Barnet är nog min bror Lars (tror inte att det är jag). Längst bak sitter Lola och Brita Berglund. Till höger sitter Ulla Freid.

Vi är nere och badar, visserligen ser alla påklädda ut så det var väl kallt i vattnet


Här visar mamma upp sig, det är nog jag som står bredvid, Ulla sitter och läser, mormor och farmor vänder ryggen till och Lars står bakom mormor. I bakgrunden ser vi Storsjön och Juvanklocken som då delvis kalhuggen. Detta gör mig lite fundersam om tidpunkten för jag minns bara Juvanklocken som hyggesbränd och det här bör vara före hyggesbränningen och då kan inte jag ha varit så stor som jag är på bilden.

Men det är samma ställe där Brita med barn och barnbarn badar varje sommar och 25 meter till vänster badar jag och min familj varje sommar drygt 50 år senare. Prata om traditioner.

Fler bilder kommer…


Alla sittande i gräset med Berglunda i bakgrunden.


Mormor byter om vid bänken nere vid stranden.

Kommentarer