Har varit i Malmö och Köpenhamn i helgen

Först var vi runt lite i Malmö. På Möllevångstorget var det fullt av torgstånd med grönsaker i alla möjliga färger.
Här jättefina och granna paprikorEfter Malmö så tog vi tåget över sundet till Köpenhamn. Där man hade tjuvstartat med julen.

I Köpenhamn cyklar nästan alla och som dom cyklar. Här törs man gå, cyklisterna snirklar försiktigt förbi, det är ingen risk för att bli påkörd och utskälld som i Stockholm. Och cyklisterna stannar för rött, vilket innebär att man törs gå när det är grön gubbe.

Många arrtister som spelade på gator och torg och vissa var riktigt bra. Bland annat dessa som lät riktigt bra.


Vid Nyhavn var det Julmarknad. Folk gick omkring och tittade och handlade i torgstånden vid kajkanten. På uteserveringar satt folk invirade i filtar och drack glögg. Dansk glögg är inte så söt som den svenska och finns i olika styrkor och serveras i rejäla drickglas.Inne på Tivoli var den riktiga Julmarknaden med mycket ljus i mörkret. Jul på Tivoli i Köpenhamn är verkligen något speciellt. De hade ett helt fantastiskt ljus-spel, som man hade en gång varje timme när det var mörkt. Överallt var det torgstånd med korvar, hantverk och glögg.

Vill man komma i julstämning så är det Köpenhamn man skall åka till, det är lite vänligare, lite mysigare och inte så kommersiellt som Malmö.

Kommentarer