En höstvecka på Tallnäset


Har varit på Tallnäset för att plocka lite lingon, men där fick jag tji. Lyckades bara få ihop 4-5 liter. På alla ställen där det brukar finnas, fanns det inte ett endaste lingon. Vädret var soligt och varmt utom på morgonen då det var tät dimma. Jag passade på att bada i Storsjön ett par gånger. Det var inte varmt ca: 13-14 grader.


Tog en tur till Nävernäsan med min bror Björn. På vägen upp hittade vi några trattisar och några vanliga kantareller. Uppe i tornet var det en enastående utsikt i det klara höstvädret. Tyvärr så gör sig inte sådana vyer på bild utan skall upplevas. Stugan vid tornet är ett omtyckt utflyktsmål för alla snöscooteråkare.




Har också fällt en jättegran. Det blev mycket ris att dra ihop. En del grenar var 5 meter långa. Stammen var drygt 50 cm i brösthöjd och hela trädet var ca: 20 meter.
Det blir till att bränna riset nästa gång jag åker upp. När nu det blir?
I övrigt så blev det lite småfix på huset, rensa hängrännor, ta upp sjövattenpumpen och tömma varmvattenberedaren. Trots bristen på lingon så vart det en skön vecka med sol och värme.

Kommentarer