Tallnäset i midsommartid

Fick tillfälle att prova på den nya vägen mellan Näsåker och Grundtjärn. Den var ganska fin trots allt regnande. Lite snålt att bara asfaltera i Åssjön och inte från Näsåker till Åssjön.

Sä här ser den ut!
Och fina infarter har man gjort.

När vi kom på söndagen så regnade det och stormade. Det var kallt, ungefär 10 grader. Inget sommarväder att hurra för.

I detta föga sommarlika väder var det bara att få stugan i skick för sommarens äventyr. I med pumpen i sjön för att få disk, tvätt och duschvatten. Igång med gräsklipparen för att ansa de korta grässtrån som vågat sig upp i denna kyla (knapp att kniven nådde ner till gräset). Dock så havererade gräsklipparen, så gräset fick hjälpligt slås med trimmer. Det var startapparaten som hade gått sönder. Jag funderar på att investera i en ny gräsklippare och pensionera denna luggslitna maskin, som har så många skavanker. Sommaren är för kort för att laga trilskande maskiner som har multipla krämpor (dvs det är mer som är trasigt än som är helt.

Vägen var som sagt fin och det tyckte renarna som dagligen gick förbi.

Renar på vägen

Fördelen med dåligt väder är ju att man kan sitta inne och se på fotboll, både Confederation Cup och U21. Så på midsommarafton blev det sill och nubbe och Sverige Italien tyvärr gick det inte bra för de svenske, men en hyfsad match vart det.

Några fina dagar vart det om än kalla. Några fin solnedgångar blev det.

Solnedgång över Storsjön

Soluppgång bakom Juvanklocken

I Juli blir det semester på allvar och då får vi hoppas på fint sommarväder.

Anders

Kommentarer