Hemma igen

Nu är Tallnässommaren för min del över. Jag är tillbaka till arbetet fylld av energi inhämtad från en ganska bra semester. När man blir lite äldre så blir minnet selektivt. Inte minns man att det regnade 12 dagar i sträck, utan det är solen, fisket och baden man minns. Att Storsjöns yta steg med nästan en halvmeter kändes bara spännande. Bryggan som riskerade att flyta iväg belastades med stenar i väntan på att vattennivån skulle sjunka igen. Vattnet sjönk inte utan fler stenar fick läggas på. Bryggan försvann under vattnet, stenarna som låg på bryggan försvann under vattnet. Men bryggan flöt snällt upp när stenarna togs bort och den kunde tas upp på land innan vi åkte hem.

Här ser man den då den ligger en bit under ytan.

Det var som sagt en ganska bra sommar trots allt med nyckfullt väder. Ni minns väl åskvädret? Det var inte som det brukar vara  med en blixt och ett maffigt muller efter 2-3 sekunder. Utan det var blixt och dunder samtidigt så det sprakade och blixtrade i proppskåpet. Ett antal elektriska apparater fick nog och gav upp på Tallnäset. Vi hade tur då jag han dra ur ström- och antenn- kabeln till TV:n, men fick en rejäl stöt när jag höll i antennkabeln.

Var det någon av er som var uppe tidigt på morgonen? Viktor var det och jag tänkte visa några bilder som han tog tidigt på morgonen.

Smoke on the water

Snart går solen upp


Soluppgång över Storsjön


Tyvärr var det inte så gott om hjortron. Men det var också lite skönt att slippa springa ute på myrarna varje dag. Fast några liter blev det i alla fall.

Vi hade också en grillfest, som var mycket trevlig. Vem minns att det regnade den dagen? Vi satt ju visserligen inne och åt men inte regnade det. Nåja några droppar kanske.

Grillad gris och ett par av grillmästarna


Det är lite mysigt att gå upp i ottan och tända grillen och passa den så att grisen blir grillad på bästa sätt.

Nu är sommaren snart över och bara minnena finns kvar. Men hav tröst året går fort och däremellan så kan man åka till Tallnäset för att plocka lingon, fira jul, fira påsk och så vidare. Tallnäset är som finast alla dagar på året.

Ha en fin höst!

Kommentarer