Tiden går fort

Alldeles nyss var det vinter, nu har det blivit vår. På min lunchrast brukar jag njuta av naturen runt Ulriksdals slott.

Det här är jättegranen vid Igelbäcken. Den är 35-40 meter  hög och har en omkrets på nästan 3 meter i brösthöjd. I Igelbäcken simmar en fisk som heter Grönling och den finns inte på så många andra ställen än just här.
Vitsippsbacke vid Ulriksdals slott. Bilden är tagen med en mobiltelefon så den är lite suddig. Men visst är det härligt när vårblommorna börjar komma. Det som är ännu härligare är alla fåglar som kommer. Man borde ha spelat  in fågelsången så ni fått höra.


Vid Brunnsviken häckar ett Knölsvanpar. Några vilsna Hägrar brukar man också se vid Brunnsviken och vid dammen bakom Confidensen.
Kungens får är utsläppta på grönbete, vilket också är ett vårtecken.

Här är baggen som inte får vara med de andra. Han tyckte det var bäst att gömma sig under trädet.

Här börjar träden bli gröna intill Igelbäcken i bakgrunden syns växthusen skymta. Om en vecka kommer bladen att skymma växthusen och allt är grönt.


Så här långt har våren kommit i Stockholm. I morgon är det Valborg och då skall vi ”frysa” in våren och titta på brasan om vi inte får eldningsförbud, som de har i södra Sverige.

Kommentarer